Lime-mal és korianderrel fűszerezett halbatyuk receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g
lazac- vagy tengeri
pisztráng-filé
» 20 g durvára vágott
korianderlevél és még a díszítéshez
» 60 ml frissen facsart
lime-lé
» 3 ferdén összevágott
mogyoróhagyma» 3 evőkanál édes thai csiliszósz
» 1 evőkanál barna
cukor» 1 teáskanál ázsiai halszósz
» párolt jázmin
rizs a tálaláshoz
»
lime-gerezdek a tálaláshoz
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk be 4 db 30x40 cm-es sütőpapírt. A hal vastagabb részeit metsszük be. Tegyük a halat a sütőpapír közepére. Keverjük össze a
koriandert, a cukrot, a halszószt, a
lime-levet és az édes csiliszószt, majd locsoljuk meg vele a halat. Tegyük a
mogyoróhagymát a te
tejére. A sütőpapírt zárjuk össze, mint egy batyut, majd zárt felével lefelé tegyük egy tepsibe. 10-15 perc alatt süssük meg, ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Vegyük ki a halat, majd a te
tejére szórjunk
koriandert és
lime-gerezdekkel és párolt jázminrizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő 25-30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>