» 250 g lazac- vagy tengeripisztráng-filé » 06 g frissen reszelt parmezánsajt » 30 g teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér morzsája » 20 g finomra vágott petrezselyem » 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » zöldsalátalevelek a tálaláshoz » citromgerezdek a tálaláshoz
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Keverjük össze egy tálban a morzsát, a petrezselymet, a parmezánt, a citromhéjat, a sót és a borsot. Locsoljuk meg olajjal. Keverjük jól össze, majd kenjük be vele a hal bőr nélküli oldalát. Tegyük a halat bőrével lefelé a tepsibe, locsoljuk meg olajjal és kb. 12-15 percig süssük. Amikor elkészült zöldsalátalevelekkel és citromgerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő 27-30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom