Fogunk egy tálat, összekeverjük benne a
sót, a cukrot, a kaprot, a
borsot, a
koriandermagot és a fűszerkeveréket, majd az egészet a tálra fektetett
lazacszeletekre szórjuk. Lefóliázzuk, majd a hűtőben egy napig állni hagyjuk. Másnap lemossuk a fűszert a halról, majd egy tiszta tálra fektetjük őket, és rátesszük a
kaporleveleket. Így még fél napig pihentetjük. Eközben egy tálban összekeverjük a
mézet és a
mustárt, valamint a kaprot, az
almaecetet és a
borsot. Legvégül az olajat keverjük fokozatosan hozzá. Miután a
kaporleveleket leszedtük a halról, eloszlatjuk a tányérokon, majd a
mustáros öntettel meglocsolva kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>