A sütőt 230 fokra melegítjük. A
lazacfilét fűszerezzük, dupla muszlinrétegbe becsomagoljuk, és nagy, ki
vajazott tepsibe tesszük. Egy fazékban vizet forralunk, azután a bort, az
ecetet, a
sárgarépát, a
hagymát, a petrezselymet, a babérleveleket és az egész
borsot belerakjuk, és 15 percig lassan főzzük. Az alaplevet a
lazacra öntjük, és a tepsit a sütőbe tesszük és 7-8 percig posírozzuk. Majd hagyjuk kihűlni, kiszedjük és a muszlint levesszük róla, és a halat egy tálra tesszük, olívabogyóval, bébi
sárgarépával, zöldbabbal és koktél
paradicsommal körberakjuk és aiolimártással kínáljuk.
Aiolimártás:
4 nagy,friss
tojássárgája, 4-6 gerezd
fokhagyma, zúzva,negyed kiskanál finom tengeri
só, negyed kiskanál őrölt fekete
bors,3,2 dl extra szűz
olívaolaj.
A
tojások sárgáját, a
fokhagymát, a
sót és a
borsot turmixgépben összeturmixoljuk. Míg keveredik az olajat lassan belelocsoljuk, és addig keverjük, amíg a
majonézhez hasonló nem lesz. hűtőben 3-4 napig eltartható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>