A
burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk fél centi vastag karikákra, majd tegyük tepsibe, és némi
olívaolajban forgassuk meg őket. Forró sütőben süssük meg. A halfiléket
lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük, és a a
krumplira fektetjük. Erre rászórjuk a szeletekre vágott
sajtot és diót. Fogunk egy akkora sütőpapírt, mint a tepsink, amit megkenünk
vajjal, és a tepsi tart
almára borítjuk. Visszatesszük a sütőbe a tepsit további 15 percre. Egy edényben forraljunk fel a 1,5 dl vizet, tegyük bele a fűszereket, és főzzük benne a rákokat 5 percig. Ezt követően szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsük fel a
vajat, keverjük el a
liszttel, majd öntsük rá a leszűrt vizet. Adjuk még ehhez a
tejszínt, a rákokat és az apróra vágott
paradicsomot. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá még a
citromlevet, az apróra vágott
petrezselyemzöldjét, a fűszereket és egy kevés
vajat. Ezzel a mártással kínáljuk ételünket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>