A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, beirdaljuk, picit klopfoljuk, végül bepácoljuk
sóval és
borssal.
Az olajban a cukrot hevíteni kezdjük, majd 2-3 perc után a
hagymát, utána pedig a legyalult
káposztát adjuk hozzá. Letakarva takarékon hagyjuk egy félórára.
sóval, köménnyel és
borssal ízesítjük. Ezt a masszát a halra kanalazzuk, felgöngyöljük,
szalonnával szorosan áttekerjük, majd alufóliával is és 20 percig a sütőbe tesszük.
A köret elkészítése:
A lereszelt
krumplit összekeverjük a
tojással és a
liszttel,
sóval, köménnyel,
fokhagymával, felvágott
petrezselyemmel ízesítjük. Ebből kis gombócokat formálunk, amit kialapítunk és olajban aranybarnára pirítjuk.
A töltött halat felvágjuk és a maradék
káposztát mellé kanalazzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>