A karikákra vágott
hagymát, zöld
paprikát,
paradicsomot 10 szem
borssal, a
babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter
vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és be
sózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi
vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé-kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt
citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) piros
paprikával, kevés
sóval, 1-1 késhegynyi fehér
borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a
tejfölt. Megízleljük, kell e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>