Ázsiai stílusú harcsaleves receptHány személyre: 4 személyre
» 50 dkg
harcsacsont (fej, gerinc stb.)
» 1 kisk. ételízesítő por
» 30 dkg afrikai
harcsafilé
» 2
sárgarépa» arasznyi póré
hagyma» 5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
» 2 evők. sötét
szójamártás
» 1 kisk. halszósz
» 1 evők. 6%-os
fehérborecet» 1 mk. darált csípős
paprika (Erős Pista)
» fél evők. étkezési élesztő
» 2
tojás
A
harcsacsontot felengedjük bő
vízzel és nagy lángra tesszük. Ha már forr takarékra vesszük, hozzáadjuk az ételízesítőt és egy fél óráig főzzük. Ezzel megkapjuk a halalaplét.
A
harcsafilét alaposan megmossuk, lehúzzuk a bőrét, kiszálkázzuk és hosszában felszeleteljük, ugyanígy felvágjuk a répát és a póré
hagymát is. Ezeket és a bambuszrügyet a levesbe tesszük, 3 percig főzzük.
A
szójamártást összedolgozzuk a halszósszal, bor
ecettel, csiliszósszal, keményítővel és egy kis
vízzel, majd ezzel felöntjük a levest. Utólag még
sóval ízesítjük és miután levettük a tűzről beleöntjük a felvert
tojásokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>