Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 536 kcal/2255 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverés esetén 160 fok is elegendő. Készítsünk elő
sós vizet, majd a
burgonyát mosás után mintegy 20 percig főzzük benne, a
köménymaggal együtt. Eközben a halcsíkokat daraboljuk fel. A
paradicsomot mosás után vágjuk félbe, majd szeleteljük fel kisebb darabokra. A új
hagymát pucolás után karikázzuk fel. A
céklát egy szitán hagyjuk kicsepegni. Ha elkészült a
burgonya, öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
Közben vegyünk elő egy tűzálló tálat és kenjük ki a sütő
vajjal. A
burgonyát hámozás után daraboljuk fel. A
céklát, a
burgonyát, a
paradicsomot és a halat váltakozva helyezzük bele a tálba lépcsőzetesen, akár a tetőcserepek. Ha ezzel elkészültünk a
sajtot, és az új
hagymát szórjuk rá a rakás te
tejére. A
tojásokat keverjük össze a
tejföllel, majd fűszerezzük
sóval és
borssal. Ezután ezt is öntsük a rakásra. Így helyezzük be az előmelegített sütőbe, ahol negyed órát süssük. Ha elkészült, rögtön tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>