A felkarikázott
burgonyát
sós
vízben megfőzzük, majd egy ki
vajazott jénaiba tesszük. A karikákra vágott répát 2 deka
vajon megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk. Hozzáadunk 2 kanál vizet, majd lefedve 20 percig pároljuk. Ezután a
krumplira tesszük, a felszeletelt halat pedig
citromlével meglocsolva fél órát állni hagyjuk. A maradék
vajból és a
lisztből
rántást csinálunk, felöntjük a
tejjel, majd
sózzuk,
borsozzuk és kb. 10 percig főzzük. Ekkor keverjük csak bele a
tojást, a
sajtot és a felaprózott kaprot. A mártás felét a répára locsoljuk, majd rátesszük a bor
sót és a halat. A maradék mártást ráfolyatjuk, majd előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor csökkentjük a hőmérsékletet, és még 20 percig így hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>