Első lépésként a babot megtisztítjuk és egy estére beáztatjuk. Másnap hideg
vízben feltesszük a tűzre főni. A zsiradékhoz hozzáadjuk a
lisztet és zsemleszínű
rántást csinálunk, majd hozzáadjuk az aprított
hagymát,
fokhagymát és ízlés szerint piros
paprikát. Miután a babunk megfőtt, berántjuk, az
ecettel és kevéske
cukorral ízesítjük, majd mielőtt feltálalnánk hozzáadjuk a
tejfölt. Esetleg füstölt
szalonnát vagy csülköt főzhetünk bele, vagy füstölt hús levével főzzük, amik kiváló ízt adnak az ételnek. Ha úgy gondoljuk
rántás nélkül is készíthetjük, ami
tejfölös
habarással történik. Fogyaszthatjuk egytálételként vagy pirított kenyéren is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>