Sonkás- fűszeres gomba receptHány személyre: 4 adag
» 8nagyonn tölteni való
gombafej
» 3 új
hagyma, finomra vágva
» 150g füstölt
sonka, finomra aprítva
» 60g friss zsemlemorzsa
» 2 evőkanál finomra reszelt
parmezán» 1 evőkanál összevágott, friss
petrezselyem» 2 teáskanál összevágott friss
oregánó» 2 evőkanál
olívaolaj
Előkészítési idő:15 perc
Teljes elkészítési idő:5 perc
A
gombák szárát távolítsuk el és vágjuk apró darabokra. A
gombaszárakat, a
sonkát, az új
hagymát, az
oregánót, a kenyérmorzsát és a
parmezánt egy tálban dolgozzuk össze. Sóval és frissen őrölt fekete
borssal szórjuk meg. Egy kevés vizet adjunk hozzá. A
gombafejekre osszuk szét a tölteléket, majd vékonyan kenjük meg
olívaolajjal.
olívaolajjal vékonyan megkent előmelegített grillezőedénybe vagy barbecue- tálon töltelékükkel felfelé kb. 3 percig süssük a
gombákat. 2 percet hagyjuk párolódni lazán letakarva egy fóliával.
Tápértékek adagonként:
7g fehérje, 5g
zsír
6g szénhidrát, 1g élelmi rost
10mg koleszterin, 415kJ (98kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>