Csípős garnélarák- és tésztasláta receptHány személyre: 4 adag
» Az öntethez:
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 kisebb friss piros csili
paprika, felaprítva
» 1 evőkanál olaj
» 2 evőkanál halszósz
» 3 evőkanál
lime-lé
» 1 teáskanál garnélarákpaszta
» 20g darált pálma
cukor- vagy barna
cukor» 100 g üvegtészta
» 4 új
hagyma, szeletelve
» 375g főtt garnélarák, megtiszítva
» 10g összevágott friss
korianderlevél
» 2 evőkanál pörkölt,
sós földi
mogyoró apróra vágva
Elkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 10 perc
A
salátaöntet hozzávalóit jól keverjük össze. Addig keverjük, míg a
cukor el nem olvad. Tegyük félre.
Forrásban lévő bő
vízben főzzük az üvegtésztát 10 percig, illetve amíg megpuhul. Szűrjük le, majd miután leöblítettük vágjuk apró darabokra.
A
salátaöntetet öntsük a tésztára és keverjük össze alaposan. A
koriandert, az új
hagymákat és a garnélát forgassuk bele. Salátástálakba osszuk szét és földi
mogyoróval szórjuk meg. Tálaljuk szobahőmérsékleten.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 10g
zsír,
10g szénhidrát, 4g élelmi rost,
180mg koleszterin, 1080kJ (255 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>