Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő:10 perc
1. A grépfrútok mindkét végét vágjuk le, hámozzuk meg, távolítsuk el a bőr alatti fehér réteget is. Bontsuk gerezdekre, tegyük egy tálba félre.
2. Egy felforrósított grillező tálat fújjunk be étolajspray- vel. A
tonhalszeletek mindkét oldalát 3-4 percig barnítsuk, hogy a közepe enyhén rózsaszín maradjon. Ha már kihűlt, vágjuk vékony szeletekre vagy forgácsokra.
3. A
salátaöntethez egy csavaros üvegben rázzuk össze a
mandulaolajat, az
ecetet, a cukrot, és a
mentát.
4. Egy tálalóedényben terítsük szét a
borsmustárleveleket, fektessük rá a grépfrút gerezdeket, majd rá a
tonhalat, és a
hagymát. Locsoljuk meg a
salátaöntettel és már tálalhatjuk is.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 7 g
zsír
8 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
50 mg koleszterin, 1015 kJ (240 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>