Lime- os garnélarák- saláta receptHány személyre: 4 adag
» 200 g bébizöldbab
» 2 kígyó
uborka, felkarikázva
» 4 új
hagyma, finomra vágva
» 1 evőkanál finomra aprított kaffer
lime- levél
» 15 g kókuszreszelék
» 750 g főtt garnélarák, páncéljából megtisztítva, de a farok végén a páncélt rajtahagyva
» 2 teáskanál reszelt
lime- héj
» Az öntethez:
» 1 evőkanál földi
mogyoró -olaj
» 1 evőkanál nam pla (thai halszósz)
» 1 evőkanál darált pálma
cukor» 1 evőkanál finomra vágott friss
koriander» 2 teáskanál
szójaszósz
» 1- 2 teáskanál édes csiliszósz
» 60 ml
lime- lé
Előkészítési idő:35 perc
Teljes elkészítési idő:2 perc
Egy kis edény forrásban lévő
vízben 2 percig főzzük a babot. Szűrjük le, mártsuk hideg
vízbe, majd szűrjük le ismét, és papírtörlő kendővel itassuk fel róla a vizet.
2. A
salátaöntet elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban verjük fel kézi habverővel.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a babot, az
uborkát, az új
hagymát, a
lime- levelet, a kókuszreszeléket, és a garnélát. A
salátaöntetet öntsük rá, óvatosan forgassuk meg, hogy összeelegyedjenek. Egy nagy
salátástálba helyezve díszítsük a reszelt
lime- héj csíkokkal.
Megjegyzés
Amennyiben kaffer
lime- levél nem kapható, helyettesíthetjük fiatal
citromlevelekkel.
A pálma
cukor helyett használhatunk világos- vagy sötétbarna cukrit is.
Tápértékek adagonként:
45 g fehérje, 8 g
zsír
7 g szénhidrát, 3 g élelmi rost
350 mg koleszterin, 1200 kJ (285 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>