Csirke- és zöldségleves recept

Hány személyre: 6-8 adag

» 1,5kg csirke
» 2sárgarépa, durvára vágva
» 2 szár zeller, durvára vágva
» 1 fej hagyma, felnegyedelve
» 4 ág friss petrezselyem
» 2 babérlevél
» 4 szem fekete bors
» 50g vaj
» 2 evőkanál sima liszt
» 2 burgonya felaprítva
» 250 g pézsmatök, falatnyi darabokra vágva
» külön 2 sárgarépa, gyufaszálakra vágva
» 1 póréhagyma, gyufaszálakra vágva
» külön 3 szár zeller, gyufaszálakra vágva
» 100 g zöldbab, rövid darabokra vágva vagy bébizöldbab, félbevágva
» 200g brokkoli, kis rózsákra vágva
» 100g hüvelyes kifejtőbor, a hüvelyvégek levágva
» 50g angol parajlevél, felaprítva
» 125ml tejszín
» 15g finomra vágott friss petrezselyem
Előkészítési idő: 1 óra +behűtés
Teljes elkészítési idő: 1 óra 25 perc
A sárgarépával, a petrezselyemmel, a borsszemekkel, a zellerrel, a hagymával, a babérlevelekkel és 2 kanál val tegyük a csirkét egy nagy edénybe.3 liter vízzel öntsük fel. Ha felforraltuk főzzük 1 órán át lassú tűzön és a leves tetejéről szedjük le közben a habot. 30 percet hagyjuk hűlni. Szűrjük le és tegyük félre.
Hagyjuk a csirkét annyira kihűlni, hogy lehessen vele dolgozni. A bőrét húzzuk le és a csirkehúst fejtsük vagy vágjuk le a combokról és kis darabokra aprítsuk őket. Tegyük félre.
A vajat olvasszuk meg közepes hőfokon egy nagy edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, amikor habozni kezd a vaj. 1 percig pirítsuk kevergetve. A tűzről vegyük le és a félretett húslevest fokozatosan keverjük hozzá. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel. Időnként kevergessük meg. A külön adag sárgarépát, a tököt és a burgonyát adjuk hozzá, majd főzzük lassú tűzön 7 percig. Adjuk hozzá a babot és a külön adag zellert meg a póréhagymát és főzzük még 5 percig lassú tűzön. Végül adjuk hozzá a bort és a brokkolirózsákat is és így főzzük még 3 percig.
A parajt, a tejszínt, a csirkét és a finomra vágott petrezselymet közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá. A levest lassú tűzön forrósítsuk fel, de ne forraljuk. Addig keverjük állandóan, míg a paraj meg nem fonnyad. zzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tipp:
A zöldségeket ne főzzük túl. Addig főzzük őket, amíg nem lesznek ropogósak.
Tápértékek adagonként: (8 személyre)
50g fehérje, 15g zsír
15g szénhidrát, 6g élelmi rost
130mg koleszterin, 1700 kJ(400kcal)


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Hal piroscurry-mártásban
Elkészítési idő: kb 25 perc Energiatartalom: 192 kcal/805 kj adagonként A paprikát mossuk me...
Aragulás narancssaláta
Fogunk egy tálat, és alaposan összekeverjük benne az ecetet, a mézet, a mustárt, a sót és a ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat