Rogan Josh receptHány személyre: 6 adag
» 1 kg báránycomb
» 1 evőkanál olaj
» 2 fej
hagyma, felaprítva
» 125 g
zsírszegény natúr
joghurt» 1 teáskanál csilipor
» 1 evőkanál őrölt
koriander» 2 teáskanál őrölt római
kömény» 1 teáskanál őrölt kardamon
» 1 kávéskanál őrölt
szegfűszeg» 1 teáskanál őrölt
kurkuma» 3 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 evőkanál finomra vágott darált friss
gyömbér» 400 g kozerv
paradicsom, darabolt
» 30 g
mandulaforgács
» 1 teáskanál garam masalaösszevágott
korianderlevlek, a díszítéshez
Előkészítési idő:25 perc
Teljes elkészítési idő:1 óra 40 perc
1 A bárányról vágjuk le a a zsiradékot és az inas részeket, majd apró kockákra vágjuk fel.
2 Az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a
hagymát, 5 percig kevergetve süssük, illetve amíg megpuhul. Majd tegyük hozzá a
joghurtot, a csiliport, a
koriandert, a
köményt, a kardamomot, a
szegfűszeget, a
fokhagymát, a kukumát, és a
gyömbért, végül a
paradicsomot,
sózzuk meg, és 5 percig főzzük lassú tűzön.
3 Adjuk hozzá a bárányt, kevergessük amíg a
curry jól bevonja. Fedő alatt, alacsony hőfokon, kevergetés közben egy- másfél órán át főzzük, illetve amíg a hús megpuhul. A fedőt vegyük le és lassú tűzön hagyjuk a levét besűrűsödni.
4 A
mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes hőmérsékleten, a serpenyőt finoman rázogatva, pirítsuk 3- 4 percig, illetve amíg aranybarna lesz. Azonnal vegyük ki a serpenyőből nehogy odaégjen.
5 A
curry- hez adjuk a garam masalát, alaposan keverjük össze. A te
tejére
mandulaforgácsot és
korianderlevelet szórjunk, és máris tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
40 g fehérje, 13 g
zsír
5,5 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
122 mg koleszterin, 1236 kJ (295 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>