A malachúst a szokásos módon pörkölthöz valónál nagyobb darabokra vágjuk És megmossuk.
Az apróra vagdalt vörös
hagymát
zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát És a darált
köménymagot. A tűzről levéve megszórjuk piros
paprikával, majd egy kevés vizet hozzáöntve addig forraljuk, ameddig a pörköltlé
zsírjára pirul. Ekkor beletesszük a malachúst, meg
sózzuk, és fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöld
paprikát, majd a cikkekre darabolt
paradicsomot, és takaréklángon, fedő alatt a hús puhulásáig főzzük.
Köretnek galuskát, tarhonyát, vagy
sós
burgonyát kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>