Töltött pritaminpaprika receptHány személyre: 6 személyre
» 20 dkg kukoricakenyér
» 6 zöld pritamin
paprika» 1 vörös
hagyma» 1 tk.
olívaolaj» 1 doboz (40 dkg)
paradicsomkonzerv felkockázva, leszűrve
» 30 dkg fagyasztott kukorica, kiolvasztva és leszűrve
» 6-8 dkg szeletelt fekete olajbogyó
» 1/3 csésze mazsola
» 1 ek.
chilipor
» 1 tk. őrölt
zsálya» 10 dkg reszelt
trappista sajt
Mossuk meg a
paprikákat, vágjuk le a te
tejét és magozzuk ki. Egy kis
vízben 1 perc alatt pároljuk meg, majd öblítsük át.
Az összevágott
hagymát 8-10 percig süssük az olajon, közben egy kis
vízzel locsoljuk meg. A levágott
paprikák te
tejét aprítsuk fel és keverjük a
hagymához. Ezután dolgozzuk bele a
paradicsomot, a kukoricát, az olajbogyót és a mazsolát. Chiliporral és
zsályával fűszerezzük. Keverjük hozzá a felkockázott kenyeret és a
sajt felét is. Ezzel a masszával töltsük meg a
paprikákat, hintsük meg a
sajt másik felével és előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>