A
rizst összekeverjük a darált hússal, a
tojással és a
mandulával, majd meg
sózzuk és meg
borsozzuk. A datolyát kimagozzuk és kis kockára vágjuk, és a darált hússal egy tálba tesszük. A fél
citromot megmossuk, héját megmossuk, és a
mustárral a húshoz keverjük.
Kis gombócokat formázunk a masszából, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába és olajban kisütjük.
A
hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, felengedjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, felforraljuk és 10 percig kis lángon főzzük.
Beletesszük a húsgombócokat és még 15 percig főzzük, majd a
vízben hagyjuk kihűlni. Kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>