Sertés rizstésztametélttel receptHány személyre: 4 adag
» 150g
rizstésztametélt
» 2 evőkanál olaj
» 200 g sertésbordafilé
» 3 gerezd
fokhagyma összezúzva
» 1
sárgarépa, gyufaszálakra vágva
» 50g
cukorbor
só, hosszában gyufaszálakra vágva
» 1 evőkanál
szójaszósz
» 1 evőkanál
lime-lé
» 1 teáskanál világosbarna
cukor» 1 teáskanál halszósz
» 1 evőkanál aprított friss metélő
hagyma» 1 evőkanál aprított friss
menta
Előkészítési idő: 15 perc + 10 perc beáztatás
Teljes elkészítési idő: 15 perc
5-10 percre a tésztát áztassuk be forrásban lévő
vízbe. (vagy amíg megpuhul)Szűrjük le és egy tiszta konyharuhára tegyük száradni.
Egy vastag aljú serpenyőben vagy egy vokban forrósítsunk fel egy evőkanál olajat. Ha felforrósodott az olaj, akkor addig süssük rajta adagokban a sertésszeleteket és a
fokhagymát, amíg a sertéshús megbarnul és átsül. Az olajat szükség szerint pótoljuk. A sertéshúst vegyük ki és tartsuk melegen.
A maradék olajat forrósítsuk fel a vokban ill. a serpenyőben és magas hőmérsékleten 2-3 percig keverve süssük a
cukorbor
sót és a
sárgarépát. A tésztával együtt helyezzük vissza a sertésszeleteket és az egészet jól rázzuk össze.
A halszószt, a barna cukrot, a
szójaszószt és a
lime-lét adjuk hozzá. Rázzuk alaposan össze.
A felaprított metélő
hagymát és
mentát adjuk hozzá a tálalás előtt és jól keverjük meg.
Tápértékek adagonként:
15 g fehérje, 10 g
zsír
15 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
30 mg koleszterin, 935kJ (225kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>