Egy lábosba tesszük a kacsát, a
borsot és a feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük
sós
vízzel, és kb. 50 percig így főzzük. Ezután félbevágjuk a húst,
sózzuk,
borsozzuk, a
majoránnával ízesítjük, majd magas fokozaton negyed órát sütjük. A 15 perc elteltével a kacsát megkenjük az olvasztott
vajjal, rászórjuk a
cukor felét, majd 180 C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, és így sütjük tovább. Újabb 5 perc elteltével rákenjük a
méz felét, majd még 5 percig sütjük. Eközben a maradék cukrot a
mézzel és a
vajjal karamellizáljuk, hozzákeverjük az
ecetet és a
narancslevet, majd ha felforrt, besűrítjük a
tejszínnel elkevert keményítővel. Végül a húst ezzel a mártással és a
narancsgerezdekkel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>