Sáfrányos csirke receptHány személyre: 6 adag
» 1 teáskanál
sáfrányszál
» 2 evőkanál forró
víz» 2 evőkanál olaj
» 2 fej
hagyma, felaprítva
» 3 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 3 cm-es
gyömbérdarab, apróra vágva
» 2 piros csili
paprika, kimagozva, felszeletelve
» 1 teáskanál őrölt malabár kardamon
» 1 teáskanál őrölt római
kömény» 1 teáskanál őrölt
kurkuma» 2 kg csirkedarab
» 500 ml csirkehúsleves
Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 1óra 20perc
Egy olaj nélküli száraz serpenyőben pirítsuk 1-2 percig a
sáfrányszálakat alacsony hőfokon. Egy kis tálba helyezzük át, adjuk hozzá a forró vizet és rakjuk félre.
Az olajat forrósítsuk fel. A
fokhagymát, a csili
paprikát és a
hagymát adjuk hozzá. 10 percig főzzük lefedve, vagy amíg meg nem puhul egészen.
A
köményt, a kardamont és a
kurkumát keverjük hozzá és 2 percig főzzük közepes hőfokon. Adjuk hozzá a csirkedarabokat és 3 percig főzzük magas hőfokon. (vagy amíg a hozzávalók jól bevonják a húst)
A csirkehúslét, valamint a
sáfrányos lét öntsük hozzá. Forraljuk fel, majd 30 percig főzzük fedő alatt időnként megkeverve.
A fedőt vegyük le és további 20 percig főzzük. A csirkét vegyük ki és tartsuk melegen. A csirkelét kb. 375 ml-nyire főzzük le magas hőfokon. Öntsük a csirkére és ízlés szerint
sózzuk és
borsozzuk.
Tápértékek adagonként:
45g fehérje, 15g
zsír
3 g szénhidrát, 1g élelmi rost
155 mg koleszterin, 1445 kJ (345 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>