Ázsiai gombás rizottó recept

Hány személyre: 4 adag

» 10 g szárított kínai gomba
» 500 ml sűrített zöldséglé
» 2 evőkanál szójaszósz
» 80 ml mirin
» 150 g svájci barna gomba
» 150 gkésői laska gomba
» 100 g friss siitakegomba
» 150 g simeji gomba (bokros pereszke)
» 1 evőkanál vaj
» 1 evőkanál olívaolaj
» 1 fej hagyma, apróra vágva
» 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
» 1 evőkanál finomra vágott friss gyömbér
» 440 g arborio rízs(tipikus rizottórízs)
» 100 g enoki gomba(téli fülőke), szára levágva
» 2 evőkanál összevágott friss metélőhagyma
» parmezánsajt- forgácsok a díszítéshez
Előkészítési idő:20 perc+20 perc beáztatás
Teljes elkészítési idő:45 perc
1 A kínai gombát áztassuk be 20 percre, 625 ml forró vízzel leöntve egy tálban, majd szűrjük le, tegyük félre a levét. A gombaszárakat távolítsuk el, a kalapokat vágjuk fel vékony szeletekre.
2 Egy nagy edényben, 250 ml vízzel melegítsük fel a zöldséglét, a szójaszószt, a mirint, a félretett gombalevet. Forraljuk, majd lassú tűzön főzzük,közben a tetején képződő habot szedjük le.
3 A svájci barna,laska- és siitake gombák szárának fás végét vágjuk le, majd szeleteljük fel.A simeji gomba szárát is vágjuk le, majd kis darabokra bontsuk szét. Közepes hőfokon egy nagy edényben olvasszuk meg a vajat. A kínai és az enoki gombákon kívül minden gombát kevergetve, főzzük a vajon 3 percig, illetve amíg megfonnyadnak, majd vegyük ki az edényből.
4 Az edénybe öntsük bele az olívaolajat, tegyük bele a vágott hagymát, majd 4-5 percet süssük, illetve amíg megpuhul, és barnulni kezd, közben kevergessük. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, és addig keverjük amíg az illatukat kibocsájtják. Erre öntsük rá a rizst, 1 percig keverjük, illetve amíg jól bevonja az olajos keverék.
5 A rizshez fokozatosan adagoljuk a 125 ml forró zöldséglét,,állandóan keverjük, közepes hőfokon, addig amíg a lé majdnem teljesen felszívódik. A maradék zöldséglét fokozatosan, kis adagokban adjuk hozzá, és 20- 25 percig keverjük, hogy a lé felszívódjon, a rizs megpuhuljon.
6 Az összes gombát adjuk hozzá,jól keverjük meg,ízlés szerint fűszerezzük meg.Finomra vágott metélőhagymával és parmezánsajt- forgácsokkal díszítsük, és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
17 g fehérje, 15 g zsír
92 g szénhidrát, 8 g élelmi rost
28 mg koleszterin, 2397 kJ (573 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Tintaha
A tintahalakat felkarikázzuk, csápjaikat elfelezzük, majd az egészet lisztbe forgatjuk. Ezután ...
Karfiolsaláta
Karfiolt lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, salátaöntettel ízesítjük ás megszórjuk petre...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat