Előkészítési idő:20 perc+20 perc beáztatás
Teljes elkészítési idő:45 perc
1 A kínai
gombát áztassuk be 20 percre, 625 ml forró
vízzel leöntve egy tálban, majd szűrjük le, tegyük félre a levét. A
gombaszárakat távolítsuk el, a kalapokat vágjuk fel vékony szeletekre.
2 Egy nagy edényben, 250 ml
vízzel melegítsük fel a zöldséglét, a
szójaszószt, a mirint, a félretett
gombalevet. Forraljuk, majd lassú tűzön főzzük,közben a te
tején képződő habot szedjük le.
3 A svájci barna,laska- és siitake
gombák szárának fás végét vágjuk le, majd szeleteljük fel.A simeji
gomba szárát is vágjuk le, majd kis darabokra bontsuk szét. Közepes hőfokon egy nagy edényben olvasszuk meg a
vajat. A kínai és az enoki
gombákon kívül minden
gombát kevergetve, főzzük a
vajon 3 percig, illetve amíg megfonnyadnak, majd vegyük ki az edényből.
4 Az edénybe öntsük bele az
olívaolajat, tegyük bele a vágott
hagymát, majd 4-5 percet süssük, illetve amíg megpuhul, és barnulni kezd, közben kevergessük. Adjuk hozzá a
fokhagymát, a
gyömbért, és addig keverjük amíg az illatukat kibocsájtják. Erre öntsük rá a
rizst, 1 percig keverjük, illetve amíg jól bevonja az olajos keverék.
5 A
rizshez fokozatosan adagoljuk a 125 ml forró zöldséglét,,állandóan keverjük, közepes hőfokon, addig amíg a lé majdnem teljesen felszívódik. A maradék zöldséglét fokozatosan, kis adagokban adjuk hozzá, és 20- 25 percig keverjük, hogy a lé felszívódjon, a
rizs megpuhuljon.
6 Az összes
gombát adjuk hozzá,jól keverjük meg,ízlés szerint fűszerezzük meg.Finomra vágott metélő
hagymával és
parmezánsajt- forgácsokkal díszítsük, és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
17 g fehérje, 15 g
zsír
92 g szénhidrát, 8 g élelmi rost
28 mg koleszterin, 2397 kJ (573 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>