Mandulás tagliolini bazsalikomos pestóval receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g tagliolini tészta
» 120 g
mandula meghámozva, felaprózva
» 1 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
»
só» 1 csokor friss
bazsalikom» 1 nagy, érett
paradicsom meghámozva, felaprózva
» 1 száraz csili összetörve, vagy fél teáskanál őrölt vörös
bors» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
A
mandulát és a
fokhagymát vágjuk nagyon apróra turmixgéppel, majdnem krémesre egy csipet
sóval. Adjuk hozzá a
bazsalikomot, a
paradicsomot, és turmixoljuk tovább simára.
sóval, csilivel és az olajjal ízesítsük, és tegyük egy tálalóedénybe.
A tésztát főzzük ki
sós
vízben 2-3 perc alatt. amikor kész, szűrjük le és tegyük a szószos tálba, adjunk hozzá 2-3 evőkanál főzővizet, keverjük össze és tálaljuk.
Mindössze 17-18 perc alatt elkészül.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>