Zöldségcurry receptHány személyre: 6 adag
» két teáskanál
olívaolaj» 1 fej
hagyma, finomra vágva
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 teáskanál őrölt római
kömény» 2 teáskanál őrölt
koriander» 3 teáskanál
currypor
» 500g
burgonya, falatnyi darabokra kockázva
» 500g sütőtök, falatnyi darabokra kockázva
» 2 nagyobb
cukkini, vastagra szeletelve
» 2 nagyobb
sárgarépa, vastagra szeletelve
» 400g konzerv
paradicsom, aprított
» 250ml zöldségleves
» 100g
brokkolirózsák
» 150g zöldbab, rövid darabokra vágva
» 15g finomra vágott friss
koriander» 250g
zsírszegény natúr
joghurt
Előkészítési idő: 30 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
1, Egy nagy mély edényben felforrósított
olívaolajhoz a
hagymát és
fokhagymát hozzáadjuk és puhára pároljuk. Miután megfűszereztük a
curryporral,
korianderrel és az őrölt köménnyel 1-2 percig pároljuk vagy amíg kifő a fűszerek aromája. Ezután adjuk hozzá a
sárgarépát, a
cukkinit, a
burgonyát és a tököt, majd jól keverjük össze, hogy átvegyék a fűszerek ízét.
2, Adjuk hozzá a
paradicsomot és a zöldséglét, majd gyakorta megkeverve fedő alatt forraljuk fel, főzzük 30 percig,hogy a zöldségek puhák legyenek. Ízlés szerint ízesítsük
sóval. Tegyük hozzá a rövid darabokra vágott zöldbabot, a
brokkolirózsákat és főzzük további 5 percig fedő nélkül, ameddig meg nem puhul minden zöldség. Az apróra vágott
koriandert jól keverjük bele és tálalásnál
zsírszegény natúr
joghurtot kínáljunk mellé. Köretnek párolt
rizst készíthetünk hozzá.
Tápértékek adagonként:
8,5g fehérje, 4g
zsír
25g szénhidrát, 6g élelmi rost
7mlg koleszterin, 715kJ (170kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>