Passiógyümölcs-lepény recept

Hány személyre: 8 adag

» 90g sima liszt
» 2 evőkanál porcukor
» 2 evőkanál instant pudingpor
» 30g vaj
» 3 evőkanál diétás sűrített tej
» A töltelékhez:
» 125g ricotta sajt
» 1 teáskanál vaníliaeszencia
» 30g porcukor
» 2 tojás, kissé felverve
» 4 evőkanál passiógyümölcsbél (kb. 8 passziógyümölcs)
» 185 ml diétás sűrített tej
Előkészítési idő: 25 perc + 30 perc behűtés
Teljes elkészítési idő: 1 óra
200°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat).Egy 22 cm átmérőjű lapos kivehető aljú vajastésztakosár-formát fújjunk be vékonyan étoljaspray-vel. Egy tálba szitáljuk át a pudingport, a lisztet és a porcukrot, majd a vajat dolgozzuk bele, amíg morzsássá összeáll. Annyi sűrített tejet adjunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy belisztezett gyúródeszkán dolgozzuk össze, amíg éppen hogy lágy nem lesz. Formázzunk belőle gombócot, egy műanyag fóliában burkoljuk be és tegyük a hűtőbe 15 percre.
Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy a formába beleférjen. 15 percre tegyük a hűtőbe. Sütőpapírral takarjuk le és töltsük meg rizzsel a tetejét (vagy szárazbabbal)Süssük 10 percig, majd a rizst (vagy babot) és a sütőpapírt távolítsuk el róla, majd további 5-8 percig süssük, vagy amíg aranybarnára sül. Hagyjuk hűlni. A sütő hőmérsékletét növeljük 160°C-ra (gázsütőnél2-3-as fokozat)
A porcukorral és vaníliaeszenciával verjük fel simára a ricotta sajtot. A tejet és a passiógyümölcsbelet adjuk hozzá, majd jól verjük fel. A formát a lepényalappal helyezzük egy sütőtálcára és a tölteléket öntsük bele. 40 percig, vagy amíg megszilárdul süssük. A formában hagyjuk hűlni. Hintsük meg porcukorral és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 6,5 g zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 750kJ(180kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Pikáns gyümölcsszósz
A sárgabarackot vízbe áztatjuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a szilvát...
Paradicsomos káposzta
A káposztát tisztítsuk meg, és vágjuk ujjnyi vastagságúra. Forrásban lévő sós vízben fő...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat