Passiógyümölcs-lepény receptHány személyre: 8 adag
» 90g sima
liszt» 2 evőkanál por
cukor» 2 evőkanál instant pudingpor
» 30g
vaj» 3 evőkanál diétás sűrített
tej» A töltelékhez:
» 125g ricotta
sajt» 1 teáskanál vaníliaeszencia
» 30g por
cukor» 2
tojás, kissé felverve
» 4 evőkanál passiógyümölcsbél (kb. 8 passziógyümölcs)
» 185 ml diétás sűrített
tej
Előkészítési idő: 25 perc + 30 perc behűtés
Teljes elkészítési idő: 1 óra
200°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat).Egy 22 cm átmérőjű lapos kivehető aljú
vajastésztakosár-formát fújjunk be vékonyan étoljaspray-vel. Egy tálba szitáljuk át a pudingport, a
lisztet és a porcukrot, majd a
vajat dolgozzuk bele, amíg morzsássá összeáll. Annyi sűrített
tejet adjunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy be
lisztezett gyúródeszkán dolgozzuk össze, amíg éppen hogy lágy nem lesz. Formázzunk belőle gombócot, egy műanyag fóliában burkoljuk be és tegyük a hűtőbe 15 percre.
Egy be
lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy a formába beleférjen. 15 percre tegyük a hűtőbe. Sütőpapírral takarjuk le és töltsük meg rizzsel a te
tejét (vagy szárazbabbal)Süssük 10 percig, majd a
rizst (vagy babot) és a sütőpapírt távolítsuk el róla, majd további 5-8 percig süssük, vagy amíg aranybarnára sül. Hagyjuk hűlni. A sütő hőmérsékletét növeljük 160°C-ra (gázsütőnél2-3-as fokozat)
A por
cukorral és vaníliaeszenciával verjük fel simára a ricotta
sajtot. A
tejet és a passiógyümölcsbelet adjuk hozzá, majd jól verjük fel. A formát a lepényalappal helyezzük egy sütőtálcára és a tölteléket öntsük bele. 40 percig, vagy amíg megszilárdul süssük. A formában hagyjuk hűlni. Hintsük meg por
cukorral és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 6,5 g
zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 750kJ(180kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>