Előkészítési idő: 20 perc+15 perc állni hagyás+behűtés
Teljes elkészítési idő: 50perc
Egy nagy deszkán a be
sózott
padlizsánokat terítsük szét egy rétegben. 15 perc állás után öblítsük le, itassuk szárazra és kockázzuk fel.
Egy 22 cm átmérőjű kerek tortasütőformát alufóliázzunk ki. Nyeles edénybe öntsük a zöldséglevest és ugyanennyi vizet, majd forraljuk fel. Vékonyan megszórva a polentát adjuk hozzá és kevergessük 5 percig alacsony hőfokon ill., amíg a krém elválik az edény falától vagy amíg felszívódik a folyadék.
Az edényt vegyük le a lángról és adjuk hozzá a
sajtot, hogy ráolvadjon a polentára. Öntsük bele a kifóliázott sütőformába és simítsuk egyenletesre a te
tejét. A hűtőbe szilárdítsuk meg.
200°-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy edénybe forrósítsuk fel az
olívaolajat és tegyük hozzá a
hagymát. Addig főzzük közepes hőmérsékleten, amíg megpuhul. Időnként kevergessük meg. A
fokhagyma hozzáadásával további 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a
cukkinit, a
paradicsomot, a kaliforniai
paprikát, a
gombát és a
padlizsánt. Felforralás után lassú tűzön főzzük 20 percig fedő alatt, zöldségek megpuhulásáig. Hogy elkerüljük a leragadást időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a balzsam
ecetet és fűszerezzük ízlés szerint.
A keveréket egy 22 cm-es tűzálló piteformába öntsük át, középen kissé felpúpozva.
A polentát öntsük ki a formából és szedjük le róla az alufóliát. Szeleteljük fel 12 részre. Tegyük őket a zöldségek te
tejére a sima felével lefelé. Megkenjük őket
olívaolajjal és további 20 percig sütjük.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 8,5g
zsír
23g szénhidrát, 4,5g élelmi rost
8mg koleszterin, 855gkJ (205kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>