Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő:30 perc
1. 180°C- ra (gázsütő esetén 4- es fokozat) melegítsük elő a sütőt. Nagy tálban dolgozzuk össze a krém
sajtot a
cukorral, majd keverjük hozzá a
lisztet, a reszelt
lime- héjat. Fokozatosan adagolva keverjük, épp csak simára a
lime- lét és a
tejet, Vigyázzunk nehogy túlságosan felverjük.
2. Egy tiszta, száraz tálban, elektromos habverővel verjük fel a
tojásfehérjéket. A fenti
lime- keverékbe óvatosan forgassuk bele a habot, egy nagy fém kanállal.Négy db. 250ml térfogatú tálkába kanalazzuk bele.
3. A négy tűzálló edényt tegyük bele egy nagy sütőformába. Annyi forró vizet öntsünk a tálba, hogy a kis edények fele magasságáig érjen. 30 percig ill. addig amíg a desszert közepe megszilárdul, süssük. Hintsük meg por
cukorral,
lime- karikákkal díszítsük, melegen tálaljuk.
Megjegyzés
A krém
sajtot a
cukorral ne verjük fel simára, csak keverjük össze. A krém
sajt ha felverjük sütéskor szemcséssé válik, és sütéskor becsomósodhat.
Tápértékek adagonként:
6 g fehérje, 3 g
zsír
30 g szénhidrát, 0,5 g élelmi rost
9 mg koleszterin, 700 kJ (165 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>