Tegyük a
burgonyát forró
vízzel teli fazékba, és főzzük puhára. Vágjuk a kenyeret ízlés szerint kockára, és helyezzük egy kis kosárba.
Pucoljuk és felezzük meg a
fokhagymát, majd kenjük ki vele a fondüfazekat. Forraljuk fel benne a bort. Reszeljük le mindkét
sajtfajtát. Folyamatos kevergetés mellett adjuk őket a borhoz, és hagyjuk, hogy elolvadjanak. A fazék alját is kevergessük, nehogy ráragadjon a
sajt.
Keverjük simára a cseresznye
pálinkát és a keményítőt, majd adjuk a
sajtfondühöz. Helyezzük a fondüedényt egy alacsony hőméréskletű rez
sóra. Tálaljuk kenyérrel.
Remekül illik hozzá a fehér
hagyma, a szárított
paradicsom, a szardella, az olívabogyó, és a friss gyümölcs.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>