Tisztítsuk meg a halfiléket, majd főzzük meg őket
sós
vízben. Mikor már megpuhult kivesszük, és átpasszírozzuk. Tegyük a pépet egy tálba, és keverjük össze a
tojássárgákkal, a szétmorzsolt
sajttal, a Worcester szósszal, a
tojásfehérjék felvert habjával és a fűszerekkel (
só,
borsfélék). Egy serpenyőben pirítsuk meg kevés
vajon a reszelt vörös
hagymát, majd adjuk hozzá a
tejszínt és az apróra vágott petrezselymet. Ezt a szószt keverjük el a halpépünkkel, mikor már mindkettő kihűlt. A masszát egy tálban, alufóliával lefedve tegyük a hűtőbe. A
vajastésztát osszuk két felé, majd az egyik darabból készítsünk egy halformát, a másikat kissé nagyobbra nyujtsuk ki. A halformát tegyük sütőpapírra, halmozzuk rá a krémet, majd fedjük be a másik darab tésztával úgy, hogy halformája maradjon. A felesleges levágott darabokból pikkelyeket, szemet stb. készíthetünk, amivel díszíthetjük a "halat" sütés elött. Még mielött betennénk a sütőbe kenjük be az egészet
tojássárgájával. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük. 3 óra latt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>