Készítsünk tésztát a
lisztből, 8 ek.
vajból, 1
tojásból, fél tk.
sóból, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Csomagoljuk alufóliába, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
vajazzunk, és
lisztezzünk ki 5 piteformát, vegyük ki a tésztát a hűtőből, nyújtsuk ki, és béleljük ki a formákat. Az aljukat szurkáljuk meg, töltsük meg száraz babbal, és süssük 10 percig őket. Vegyük ki a sütőből, öntsük ki a babot, és tegyük a
lazacot, a
hagymát a tésztákra. A
tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a
tejfölt, és keverjük össze.
sózzuk,
borsozzuk, azerecsendióval ízesítsük. Szórjuk meg a
kaporral. Öntsük a tésztára. Süssük 30 percig, majd tálaljuk.
Előkészület: 40 perc, sütési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>