A malacról leszedjük a bőrt, 6 hússzeletet levágunk róla, és kiklopfoljuk. A maradék húst finomra daráljuk.
A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a darált hússal,
tejszínnel,
vajjal és a
liszttel. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a triple sec-be, majd a húsos masszához adjuk. A
tojásfehérjét habbá verjük, majd azt is beleforgatjuk.
A malac bőrét alufóliára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy a szélek fedjék egymást, meg
sózzuk, majd rászórjuk a
zselatinport. A masszát a húsra nyomjuk, feltekerjük, majd tepsibe téve, aláöntjük a húslét, és 3/4 órát pároljuk. Amikor kihűlt, barna zománcmártással vonjuk be, és hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>