Bruschetta grillezett sárga céklával és kecskesajttal receptHány személyre: 4-6 személyre
» 3 sárga
cékla, lehet piros is
»
olívaolaj» 2 új
hagyma, a fehér és világos zöld részei vékonyra szelve
» 2 tk.
fehérborecet» 1 tk. finomra aprított friss
kakukkfűlevél
» 1/4 tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 150 g kecske
sajtkrém
» 12 szelet ciabatta kenyér, egyenként nagyjából 1 cm vastag
» 1 nagy
fokhagymagerezd, meghámozva, elfelezve
Készítsük el a parazsat a grillsütőben. A
céklák szárát és gyökerét dobjuk el, majd mossuk meg a
céklákat, töröljük szárazra, és kenjük be
olívaolajjal. 1-1,5 óráig zárt grillsütőben grillezzük, közben forgassuk. Akkor van kész, ha a kést bele tudjuk könnyedén szúrni. A
céklát hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, és vágjuk kockákra. Tegyük tálba, és adjuk hozzá a kenyérrevaló többi hozzávalóit, és 1 ek.
olívaolajat, majd keverjük össze. A
sajtot keverjük össze 2 ek.
vízzel.
A kenyerek mindkét oldalát kenjük meg
olívaolajjal, és grillezzük meg mindkét oldalukat. Vegyük le őket a tűzről, és dörzsöljük be az egyik oldalukat
fokhagymával, kenjük meg kecske
sajttal, majd rakjuk rá a zöldséges keveréket.
Elkészítési idő: 2 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>