Első lépésként beáztatjuk a szárított
gombát, ezután történik meg az alapanyagok tisztítása és szeletelése. Felcsíkozzuk a
csirkemellfilét, a
sárgarépát finom szálakra, míg a bambuszcsíkokat kisebb darabokra vágjuk. A kiáztatott fafül
gombát szintén felcsíkozzuk. A wokban felforraljuk a csirkehúslevest, ehhez tesszük hozzá a
gombát, a különféle zöldségeket és a húst. A lecsendesedett levest ismét felforraljuk, hozzáadva az
ecetet, sambal oeleket, a kétféle
szójaszószt, a cukrot és a
sót, ezekkel együtt kb. 3 percig főzzük. Öt evőkanálnyi
vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt és hozzáöntjük a leveshez. Forraljuk míg a keményítő besűríti, addig felverjük a
tojást és a leveshez tesszük, ha megfőtt, levesszük a tűzről,
szezámmaggal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>