A
szójaszószt, a zöld
citromlevet, a
kókusztejet és a
curryport összekeverjük a fűszeres szószhoz. Ezalatt kifőzzük a mie tésztát, ha elkészült lecsepegtetjük. A megtisztított
sárgarépát és a
cukkinit vékony szeletekre szeljük, szükség esetén a tököt kimagozhatjuk. A kimagozott kaliforniai
paprikát csíkokra, míg a csili
paprikát vékony karikákra vágjuk. Apróra szeleteljük a
fokhagymát,
gyömbért és a
bazsalikomot is.
Közben a wokban felmelegítjük az olajat, gyorsan kisütjük benne a
fokhagymát és a
gyömbért, ezt követően kerül bele a
sárgarépa,
paprika és a
cukkini. Megközelítőleg 3 percig sütjük, odafigyelve, hogy többször keverjük meg az ételt . Ezután kerülhet bele a csili
paprika amit további 2 percig sütünk a többi zökdséggel együtt, szintén keverés mellett.
A zöldségeket felöntjük a fűszeres szósszal, felfőzzük, hogy a zöldségek félpuhára párolódjanak, majd beízesítjük a
sóval és a
cukorral.
Végezetül a kifőtt tésztát és a
bazsalikomot összekeverjük az elkészített fűszeres zöldségekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>