A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk kiesebb darabokra. Az
ecetet forraljuk fel 5 dl
vízzel, a
cukorral és egy kis
sóval. A kukoricát csepegtessük le. A zöldségeket apránként tegyük az
ecetes
vízbe, és adagonként blansírozzuk. A
fokhagymát és a
hagymát vágjuk durvára, és a csilivel mozsárban törjük finomra. A wokban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne 3 percig a csilis keveréket. Adjuk hozzá a zöldségeket a főző
vízzel együtt, és főzzük lassú tűzőn 2 percig. A
szezámmagot pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben. A zöldségeket szedjük egy tányérra, és szórjuk meg
szezámmaggal.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>