Régimódi marhahúspástétom receptHány személyre: 4-6 személyre
» 1/2 kg darált marhahús
» 3 dl sűrített zöldséges marhahúsleves
» 1,5 dl
víz» 30 dkg fagyasztott zöldbor
só és
sárgarépa» 1/2 tk. fűszer
só» 1/8 tk.
fokhagymapor
» 1/8 tk.
bors» 10 dkg reszelt Cheddar
sajt» 1 1/3 olajban sült
hagyma» 20 dkg mélyhűtött pogácsa
A fagyasztott zöldséget kiengedjük és jól átszűrjük.
A darált húst alaposan átsütjük, öntsük le a zaftját és dolgozzuk össze a levessel, a
vízzel, valamint a zöldségekkel. Fűszer
sóval,
borssal és
fokhagymaporral fűszerezzük. Tegyük tűzre, miután felfőtt takarékra állítva főzzük 5 percig. Ha levettük a tűzhelyről dolgozzunk hozzá fél csésze
sajtot és 2/3 csésze sült
hagymát. Ezután kanalazzuk egy tűzálló tálba és a kettévágott pogácsákkal rakjuk körbe. Fedetlenül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük, majd meghintve a maradék
sajttal és sült
hagymával további 5 percig készre pirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>