Elkészítése:
A
tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a
cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a
liszttel elkevert sütőport, a
kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Rama
margarinnal kikent, ki
lisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A
zselatint 1/2 dl
tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a
tejet, Rama
margarint és
csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos
zselatint a maradék
tejhez öntjük. A
tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a
zselatinos
tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta al
só részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a
csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A te
tejére öntjük a
csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
Szerző:
@nci25 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>