A bélszínt megtisztítjuk, hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, majd vékonyra kiveregetjük. A
tojásból a velővel rántottát sütünk, megvárjuk, amíg kihűl, majd a bélszínbe töltjük, és felcsavarjuk. A
gombát és a
hagyma felét felaprítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd péppé keverjük. Bekenjük vele a bélszínt, beletekerjük a sertéshálóba, megkötjük, majd ki
zsírozott tepsibe tesszük, és közepes fokozaton 60 percig sütjük. Kiszedjük, a
zsírjára rátesszük a többi
zsírt, felforrósítjuk, majd megfuttatjuk benne a többi felaprított
hagymát. Rászórjuk a
paprikát, hozzáadjuk a
tejföl és
liszt keverékét, felfőzzük, és
sóval,
borssal ízesítjük. Leszűrjük, még egyszer felforraljuk, majd a bélszínt szeletekre vágva, tésztával és a mártással tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>