sós
vízben külön-külön megfőzzük a bor
sót és a karfiolt. Előkeresünk egy mély, sütésre alk
almas tálat és ki
vajazzuk. Beletesszük a karfiolt , rózsáival lefelé és kissé megnyomkodjuk. A félig puha bor
sót rátesszük a karfiolra. Ledaráljuk a
sonkát, összevegyítjük a
tejföllel, és ízlés szerint meg
borsozzuk, majd rátesszük a bor
sóra. A
gombát megpároljuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymert, és ízesítjük
sóval,
borssal, és rátesszük a
sonkára. A
tejben megfőzzük a
lisztet, hozzáadjuk a két
tojás sárgáját és 2 dkg
vajat. együtt jól elkeverjük őket, és ráöntjük a kapott masszát a
gombára. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Sütés után kiborítjuk egy előmelegített tálra, kevés olvasztott
vajjal meglocsoljuk és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>