Zöldolíva-tapenade:
1,5 csésze magozott zöld olívabogyó, fél csésze friss
petrezselyem, 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva, 1 ek.
sóban tartósított
kapribogyó, 3 szardellfilé, durvára vágva, 1 ek. friss
citromlé, 3 ek. extra szűz
olívaolaj,
só és frissen őrölt
bors.
Keverjük össze az olívát, a petrezselymet, a
fokhagymát, a szardellát, és a kaprit. Adjuk hozzá a citormlevet és az olajat. Turmixoljuk össze. Ízestísük
sóval és
borssal. Azonnal fogyasztható.
Salsa:
Keverjük össze a
paradicsomot, a
hagymát, a petrezselymet, a
bazsalikomot és a
kapribogyót. Egy tálban keverjük össze az
ecetet, a
mustárral, és adjuk hozzá az olajat.
sózzuk,
borsozzuk. Keverjük a
paradicsomhoz.
Melegítsük elő a grillsütőt, és pirítsuk meg rajta a zsemléket. A
tonhalakat kenjük meg olajjal, majd
sózzuk,
borsozzuk. Grillezzük meg őket.
A zsemlék al
só részét kenjük meg
majonézzel, tegyük rá a
tonhalat, a
salátát, és a kemény
tojást. A zsemlék te
tejét is kenjük meg
majonézzel, és tegyük a halra. Melegen tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 10 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>