A
karalábé héját levágjuk, majd
sóval ízesített
vízben negyed órát főzzük. Utána kettévágjuk és kikaparjuk a belsejüket. A belsejét felkockázzuk. A
hagymát felaprítjuk, forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított
gombát,
sóval,
borssal ízesítjük, majd készre pároljuk. Megvárjuk míg kihűl, majd belekeverjük a finomra vágott
sonkát, a
karalábé belsejét, a kakukkfüvet és a
tojást. A keveréket a
karalábékba töltjük, tűzálló tálba tesszük, felengedjük a levessel, majd lefedve, közepes fokozaton 20 percig sütjük. Ezután leszedjük a fóliát, olvasztott
vajat locsolunk a
karalábékra, és megpirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>