A
hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a piros
paprikát, és rátesszük a felkockázott húst. Megpirítjuk, majd felengedjük egy kevés
vízzel, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a
paradicsomot és a
paprikát. Amikor a hús már majdnem megpuhult, vizet öntünk hozzá, és beletesszük a felkockázott
burgonyát. Lassan puhára főzzük, közben néha megrázogatjuk a bog
rácsot. Amikor már majdnem kész beleszaggatjuk a csipetkét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
esommelierHU
2009-09-11 20:21
PS: És ne feledkezzünk meg a bográcsos - paprikás, magyaros - ételekhez illő vörösborokról sem!
Ajánlom a www.borteka.hu oldalt, ahol magyar borvidékek kézműves boraiból talál összeállításokat a Bográcsolni fogunk! címszónál.
Barátsággal
Trostel 'Vigasz' Péter ( www.borteka.hu )