Húsokat felkockázzuk, kolbászt felkarikázzuk.
hagymát apróra vágjuk,
szalonnát felcsíkozzuk.
káposztát kinyomkodjuk, de a levét félretesszük. Tojásokat felütjük, sárgájukat elválasztjuk.
szalonnát a bog
rácsba tesszük,
zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sertéshúst,
sóval és
borssal ízesítjük és saját levében pároljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúst és tovább pároljuk. Kevés vizet adunk hozzá.
rántás:
zsírt olvasztunk, hozzáadjuk a finomra vágott
hagymát. Ezt megdinszteljük és 5 dkg
liszt hozzáadásával
rántást készítünk. Kevés
paprikát adunk hozzá és elkeverjük.
Ha a hús megpárolódott, veszünk 1 liter savanyú
káposztalevet és felöntjük vele. Megvárjuk, míg felforr, és hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Összeforraljuk az ételt, majd hozzáadjuk a
rántást. Ezután hozzáadjuk a savanyú
káposztát, és puhára főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>