A tésztához való anyagokat dolgozzuk össze, majd kb. 30 percre tegyük hűtőbe. Kb. 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük, úgy, hogy legyen pereme. Szurkáljuk
Keverjük simára a ricottát és a porcukrot. Tegyünk félre egy kevés csokoládét. A többi csokoládét, a gyömbért, a narancshéjat és a levet adjuk hozzá a ri
Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a cukrot és 3 kanál vizet, majd kinyújtjuk, és egy előkészített formába tesszük úgy, hogy az oldalára is felérj
A citrushéjakat a likőrben érleljük kb. egy órán keresztül. Eközben 6 deci tejbe tesszük a vaníliarúd belsejét és a citromhéjat, majd így felforraljuk. A r
Egy serpenyőben megfőzzük a rizst. Összekeverjük a cukrot és a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a serpenyőben lévő forró rizshez. Belekeverjük a tejet. Időn
Az almákat megtisztítjuk, héjukat leszedjük, elfelezzük őket, és magházat kivágjuk. A magház helyére diót teszünk, bort locsolunk rá, és rácsöpögtetjük
A vajat habosra kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a csokoládét, rumot, lisztet és cukrot.
A tojások fehérjét habbá verjük a porcuk
A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő, a sütőformát vajjal kenjük ki. A csokoládét feldaraboljuk, kakaóporral és a tejszínnel lassú tűzön felolvasztjuk, majd
Ugrás a lap tetejére >>