Egy tálban összekeverjük a
lisztet a sütőporral, a
cukorral, a
vajjal, a
tojással és a
citromhéjjal, majd ha jól összegyúrtuk, negyed órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, majd egy előkészített formába tesszük úgy, hogy az alját és az oldalát is befedje, és negyed órát sütjük. Eközben egy tálban összekeverjük a krém
sajtot, a cukrot, a
lisztet és a citrushéjakat, valamint a
tojást. Ezután beleforgatjuk a felvert
tejszínt, majd a tésztára öntjük, és így még további 25 percig sütjük. Egy lábosba kevés vizet forralunk, beletesszük a gyümölcshéjakat, majd néhány percig pároljuk. Ezt néhányszor megismételjük, majd a héjakat a
cukorral együtt főzni kezdjük, felöntjük kevés
vízzel, majd ha kihűlt, megszárítjuk a kandírozott héjakat. Végül a felvert
tejszínnel díszítjük a torta te
tejét, rászórjuk a
citromhéjakat, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>