A robotgépbe tesszük a
lisztet, a sütőport, a
kakaóport, a cukrokat, a
mogyorót, a
vajat és a
tojást, majd az egészet összekeverjük. Ezután gyúródeszkán meggyúrjuk, és hűvös helyen állni hagyjuk, majd négy egyforma részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, majd ki
vajazott formába tesszük, megszurkáljuk, és megsütjük. A maradék három résszel ugyanezt megcsináljuk, és az elsőt 16 szeletre felvágjuk. A
csokoládét és a kókuszkrémet egy lábosba tesszük, forró
víz felett felolvasztjuk, majd a 16 szelet te
tejét bekenjük vele. Egy másik lábosban a
zselatint, a kockacukrot és a
limelevet elkeverjük, majd a felvert
tejszínbe forgatjuk a por
cukorral együtt. Ezt nyomózsákba töltjük, majd az al
só két lapot befedjük a krémmel. A legfelső lapra 16 halmot készítünk a krémből, majd ezekre tesszük féloldalasan a bevont szeleteket. Végül a
citromkarikákat is a szeletek közé tesszük, majd a hűtőbe tesszük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>