Tokaji borkrémes torta receptHány személyre: 4-6
» 4
tojás» 8 dkg
liszt» 8 dkg por
cukor» A borkrémhez:
» 2,5 dl Tokaji Hárslevelű
fehérbor» 2
tojássárgája
» 2 dkg zselé
» 3 dl
tejszín
» 5 dkg mazsola
» 10 dkg por
cukor» 3 dkg vaníliás pudingpor
» A díszítéshez:
» 3 dl borzselé
» 50 dkg szőlő
» 10 dkg pirított, szeletelt
mandula
Fogunk egy tálat, beletesszük a
tojások sárgáját, a cukrot és a
lisztet. Az egészet csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Ezt egy ki
vajazott formába öntjük, és megsütjük. Eközben egy tálba öntjük a bort, majd hozzátesszük a
tojássárgáját, a
zselatinport, a cukrot és a pudingport. Az egészet főzni kezdjük, majd ha kész van, belekeverjük a felvert
tejszínt és a mazsolát. A megsült tésztát kettévágjuk, majd a borkrémet a két lap közé kenjük. A felső lapra tesszük a szőlőt, megszórjuk a
mandulával, majd a borzselével fényezzük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>