A
vajat vagy Rama
margarint felolvasztjuk a tésztához, és kicsit hűlni hagyjuk. A
lisztet sütőporral elkeverjük, és kb. 31 cm- es lezárható edénybe szitáljuk, összekeverjük a zabpehellyel,
cukorral és a vanillin
cukorral. Hozzáadjuk a
tojást, a
tejet, és a folyékony
vajat vagy Rama
margarint. Az edényt szorosan lezárjuk.
Többször, kb. 15- 30 másodpercig erősen megrázzuk, hogy jól elvegyüljenek a hozzávalók, majd habverővel vagy keverőkanállal az egészet jól átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
Majd egy 28 cm átmérőjű kikent, tűzálló formába töltjük, a te
tejét elsimítjuk, rászórjuk a fagyasztott málnát. Sütő
rácsra tesszük a formát.
Felső/al
só hőfok:kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél:kb. 180° C (előmelegítés nélkül) Gázsütőnél:3- 4- es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő:30- 35 perc
A sütőből kivett formát rátesszük egy sütemény
rácsra, és a forró tortán elosztjuk a
tejszínhabot. A formában hagyjuk kihűlni a tortát. (a
tejszínhabra szórhatunk
mandulaszeleteket)
Összesen:
58 g fehérje, 176 g
zsír,
313 g szénhidrát
12 914 kJ, 3081 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>